Windows 11 kilit ekranı duvar kağıdı nasıl değiştirilir?


Microsoft'un en temel güvenlik önerilerinden biri, basit ama etkili bir ekran kilididir. Kilit ekranı, bilgisayarınızı boşta bıraktığınızda veya bilgisayarınızı her yeniden başlattığınızda Windows 11'de görüntülenir. Varsayılan seçenek basit ancak etkili ve şıktır, ancak makinenizi beğeninize göre özelleştirme şansını neden kaçırasınız?

Microsoft'un ikonik kilit ekranı sonsuza kadar var oldu ve artık çoğumuzun varlığını unuttuğu kadar iyi çalışan sistemin ayrılmaz bir parçası. Zaten hepimiz buna kör olduğumuz için, özelliği yeniden değerlendirebilmeniz için kişisel bir dokunuş eklemek mantıklı.

  • Windows 11'de varsayılan tarayıcı nasıl değiştirilir?
Özelleştirme seçeneklerine gelince, Microsoft üç tür kilit ekranı duvar kağıdı sunar. Windows Spotlight ile gerçek hayattaki yerlerden rastgele bir resim atlıkarınca gösterebilirsiniz. Bu hoşunuza gitmiyorsa, fotoğraflarınızdan veya Windows'un varsayılan görüntülerinden statik bir görüntü veya slayt gösterisi ekleme seçeneği her zaman vardır. Duvar kağıdınızı kişiselleştirmek için okumaya devam edin.

Windows 11 Kilit Ekranı Duvar Kağıdınızı Değiştirme

1) Masaüstünüzdeki herhangi bir boş alana sağ tıklayın ve Kişiselleştir'i seçin. Alternatif olarak, Ayarlar Uygulamasında, sol taraftaki gezinme bölmesinde Kişiselleştirme'ye tıklayın. Bu sizi Windows 11'in Tema Kişiselleştirme ayarlarına yönlendirmelidir.


2) Gösterilen seçeneklerden Kilit ekranı'nı seçin. Genellikle listelenen Kişiselleştirme seçenekleri arasında dördüncü öğedir.



3) "Kilit ekranınızı kişiselleştirin"in yanındaki açılır menüyü tıklayın. Açılır menü size Windows spot ışığı, Resim ve Slayt Gösterisi olmak üzere üç seçenek gösterecektir.


a) Windows spot ışığı

 i) Windows spot ışığını seçtikten sonra işiniz bitti. Windows, ekranınızın bir sonraki kilitlenmesinde size göstermek için internetten görüntüleri bulma ve indirme işlemlerini gerçekleştirecektir. Kilit ekranınız ayrıca bilgisayarınızı nasıl daha iyi kullanacağınıza dair bazı öneriler de gösterecektir.


b) Resim 
i) Resim ile Windows tarafından sağlanan varsayılan resimlerden birini seçebilirsiniz.



ii) Alternatif olarak, Fotoğraflara göz at'a tıklayabilirsiniz. Bu, statik duvar kağıdınız olarak kullanabileceğiniz, bilgisayarınızda kayıtlı bir görüntüyü arayabileceğiniz ve seçebileceğiniz bir gezinme penceresi açacaktır.


c) Slayt gösterisi 

i) Slayt Gösterisi, Resim'e biraz benzer. Tek fark, tek bir fotoğraf yerine bir resim klasörü seçebilmenizdir. Windows daha sonra bu görüntüleri birbiri ardına gösterecektir.



Windows 11 kilit ekranı duvar kağıdı nasıl değiştirilir? Windows 11 kilit ekranı duvar kağıdı nasıl değiştirilir? Reviewed by emir on July 06, 2022 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.