Windows 11'de birden çok monitör (çift monitör) nasıl bağlanır? nasıl yapılır?

 


Birden fazla monitör kullanmak, her gün saatlerce çalışan veya bilgisayarlarıyla oynayan kişiler için yararlı olabilir. Sıradan PC kullanıcıları için, bunu ayarlamak ilk başta göz korkutucu olabilir. Neyse ki Windows 11, bilgisayarınızı birden çok monitöre bağlamanızı çok daha kolay hale getiriyor.

Çoklu monitör kurulumlarını kullanmanın birçok faydası vardır. İki veya üç monitör kullanmak, faaliyetlerinizi düzenlemenize veya geçiş yapmaktan çok daha verimli bir şekilde birden çok açık uygulamayı kullanmanıza yardımcı olabilir. Birden çok monitör, bir monitörde web'de gezinirken diğerinde hisse senedi fiyatlarını izlemek (veya Netflix'i izlemek) gibi çoklu görevlere de yardımcı olur.

Windows 11, grafik işlemcinizin üstesinden gelebildiği sürece istediğiniz kadar monitör kullanmanıza izin verir. Birden fazla monitör kullanmanın sıfıra yakın riskleri vardır. Windows 11'inizi birden çok ekrana nasıl bağlayacağınızı öğrenmek için aşağıdaki kılavuzu okuyun.

Windows 11 ile Birden Çok Ekran Nasıl Kullanılır

1. Bilgisayarınıza birden çok monitör bağlamanın ilk adımı, bunu fiziksel olarak yapmaktır. Bilgisayarınızın sahip olduğunuz monitörlerle uyumlu olduğundan emin olun. Bilgisayarınızın VGA veya HDMI'yı destekleyip desteklemediğini kontrol edin. Yalnızca tek VGA veya HDMI yuvası olan bilgisayarlar için ayırıcılar veya konektörler satın almanız gerekebilir.


2. Windows, yeni monitörünüzü algıladığını size bildirdiğinde, klavyenizde Win+P tuşlarına basın. Bu eylem, ek monitörünüzün nasıl davranacağına ilişkin seçenekleri size gösterecektir. Bu seçenekler arasında "Yalnızca bilgisayar ekranı", "Çoğalt", "Genişlet" ve "Yalnızca ikinci ekran" bulunur.


3. Seçeneklerden Genişlet'i seçin. Bu seçenek, bilgisayarınızın büyük bir monitör kullanıyormuş gibi davranmasını, ancak yalnızca birden çok ekranınız arasında bölünmesini sağlar.

İşte buyur. Artık Windows 11 bilgisayarınız için birden çok monitör kullanıyorsunuz. Bilgisayarınız ek monitörünüzü algılayamazsa Ayarlar'a gidin. Sistem > Ekran'a gidin. Ardından, Çoklu ekran grubu altındaki "Diğer ekranı algıla"nın yanındaki Algıla düğmesini tıklayın.
Windows 11'de birden çok monitör (çift monitör) nasıl bağlanır? nasıl yapılır? Windows 11'de birden çok monitör (çift monitör) nasıl bağlanır? nasıl yapılır? Reviewed by emir on July 06, 2022 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.