Windows 11 Widget'ları nasıl eklenir veya kaldırılır?





Widget'lar daha önce Windows Vista ve Windows 7'de gadget'lar adı altında mevcuttu. Microsoft daha sonra Windows 8'de ve sonrasında gelen tüm Windows işletim sistemlerinde kullanılamaz hale getirdi. Ama şimdi, Windows 11'de başka bir görev turu için geri geliyorlar. 

Peki, Windows 11'in Widget'larını önceki yinelemelerinden farklı kılan nedir? İlk olarak, önceki Gadget'ların ilk etapta başlatılmasına neden olan güvenlik endişelerini ele aldı. Widget'ların bu yeni sürümü ayrıca tüm widget'larınızı Görev Çubuğunuzdaki kendi menüsünde içerir. Vista ve Windows 7'de, Widget'lar masaüstünüzün sağ tarafında görüntülendi.

Widget'ları kullanmak, üretkenlik uygulamalarından hava durumuna, trafiğe ve haberlere kadar her şeyi bir bakışta ve tercih ettiğiniz konumdan bir kez daha görüntülemenize olanak tanır. Bütün bunlar sadece birkaç tıklamayla gerçekleştirilebilir.

Windows 11'in Widget'ları nasıl kullanılır?

Şu anda Windows 11'in Widget'larının mevcut sürümü, widget'ları eklemek ve silmek dışında yapmanız gereken çok az şey sunuyor. Bununla birlikte, şu anda mevcut olan widget'lar faydalıdır. Bunları nasıl kullanacağınızı öğrenmek için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

Windows 11'in Widget'ları nasıl açılır?

1. Widget'lar menünüzü açmak için, Görev Çubuğunuzdaki Widget'lar düğmesine tıklayın.



2. Widget'lar düğmesi Görev Çubuğunuzda gizliyse, Görev Çubuğunuzu sağ tıklayın ve Görev Çubuğu ayarları'nı seçin.


3. Görev çubuğu öğeleri bölümünün altında Widget'ları açın. Bundan sonra, birinci adımı tekrar deneyebilirsiniz.



Widget nasıl eklenir?

1. Widget'lar menüsünü açmak için Görev Çubuğunuzdaki Widget'lar düğmesine tıklayın.


2. Mevcut tüm widget'ları görüntülemek için Widget ekle düğmesini tıklayın. Şu anda mevcut widget'lar arasında Hava Durumu, Aile Güvenliği, İzleme Listesi (Hisse senetleri), Outlook Takvimi, Yapılacaklar, Fotoğraflar, İpuçları, Spor, Trafik, Eğlence ve E-spor bulunmaktadır.


3. Widget adının yanındaki artı düğmesine tıklayarak seçtiğiniz widget'ı ekleyin. Artık Widget'lar menünüzü her açtığınızda yeni widget'ınızı görüntüleyebilirsiniz.



Widget'lar nasıl kaldırılır?

1. Widget'lar menüsünü açmak için Görev Çubuğunuzdaki Widget'lar düğmesine tıklayın.


2. Kaldırmak istediğiniz widget'ın sağ üst köşesindeki Diğer seçenekler düğmesini tıklayın. Bu menü, widget'ınızın boyutunu değiştirmenize, içeriğini özelleştirmenize ve kaldırmanıza olanak tanır.


3. Select Remove widget. And there you have it; your widget is now gone from your Widgets menu. 
Windows 11 Widget'ları nasıl eklenir veya kaldırılır? Windows 11 Widget'ları nasıl eklenir veya kaldırılır? Reviewed by emir on July 08, 2022 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.