Android'de pil sağlığı nasıl kontrol edilir? Telefonunuzun şarj gücünü değerlendirin

 Android'de pil sağlığı nasıl kontrol edilir

Andorid'de pil sağlığı nasıl kontrol edilir

"Android'de pil sağlığı nasıl kontrol edilir", telefonlarının pilinin durumunu merak eden Android kullanıcıları arasında sıkça sorulan bir sorudur. Zamanla, telefonunuzu rutin olarak şarj ettikçe pil sağlığınız da sinsice bozulmaya başlayacaktır.

Telefonunuzun "düşük güç" durumuna ne kadar hızlı girdiğinden bıkmış hissettiğinizde (15 dakika önce şarj etmiş gibi hissetmenize rağmen) telefonunuzun pilinin bozulmaya başladığını anlayacaksınız. Sağlığı kötü olan bir pil, ölü bir telefonla istediğinizden daha sık uğraşmak anlamına gelir; bu, sık sık dışarıdaysanız eğlenceli değildir.

Telefonunuzun pilinin gücünü kaybettiğinden şüpheleniyorsanız, sağlığını değerlendirmenin bir yolu vardır. Android pilinizin sağlığını nasıl kontrol edeceğinize ilişkin bu adım adım kılavuza göz atın.

Android'de pil sağlığı nasıl kontrol edilir

Android telefonunuzun pil durumunu Ayarlar > Pil > Pil Kullanımı bölümüne giderek kontrol edebilirsiniz. 


Ancak, telefonunuzun pil sağlığı hakkında derinlemesine analizler arıyorsanız, AccuBattery uygulamasını öneririz . AccuBattery'yi ne kadar çok kullanırsanız, pilinizin performansını analiz etmede o kadar iyi olur. AccuBattery uygulamasını kullanarak Android telefonunuzun pil sağlığını nasıl kontrol edeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

AccuBattery uygulamasında dört sekme vardır: Şarj Etme, Boşalma, Sağlık ve Geçmiş. Sağlık sekmesine tıklayın .

  • "Pil Sağlığı" bölümünün altında, Android pilinizin sağlığı hakkında bir değerlendirme alacaksınız. Aşağıdaki ekran görüntüsünde AccuBattery'nin LG Wing'imin pil sağlığını %95 olarak derecelendirdiğini görebilirsiniz.


  • Bu bölüm ayrıca size tahmini kapasiteyi ve tasarım kapasitesini gösterir. Cihazınızı her şarj ettiğinizde, uygulama tahmini pil kapasitesini kaydeder. Uygulamaya ilk kaydolduğunuzda, AccuBattery pilinizin tasarım kapasitesine bakar (pilinizin yeni olduğu zamanki çıkışı). Bu iki rakamı karşılaştırarak pilinizin zaman içinde ne kadar kapasite (mAh) kaybettiğini görebilirsiniz.


  • " Sağlık " sekmesinde ayrıca "Pil Aşınması" adlı bir bölüm bulunur. Bu, bilgilendirici bir çubuk grafikle pilinizin her gün ne kadar hasar gördüğünü size gösterecektir. AccuBattery, kullanıcıların pilin aşınmasını yavaşlatmak için telefonlarını %80 oranında şarj etmeyi bırakmaları gerektiğini söylüyor.

  • Sonraki bölüm size "Pil Kapasitenizi" gösterir. AccuBattery bu verileri sağlık pili çubuğu için kullanır. Pil kapasitesi verilerini alır, tasarım kapasitesiyle karşılaştırır ve Android pilinizin sağlığını gösteren bir yüzde rakamı verir.

Android'inizin pil sağlığını kontrol etmenin temellerini ele aldık, ancak AccuBattery uygulaması, pilinizi değiştirme veya yeni bir telefon alma zamanı hakkında bilinçli kararlar vermek için analiz edebileceğiniz daha ayrıntılı veriler sunar.

Örneğin, Şarj Etme sekmesi altında, telefonunuzun mevcut durumunda ne kadar süre dayanacağına dair bilgi alabilirsiniz. Örneğin aşağıdaki ekran görüntüsünde telefonum %55 şarjlı.



İlk simge (kırmızı ve turuncu bir daire), karma kullanımda (aktif ve boşta kullanım) pilimin %55 ile ne kadar dayanabileceğini gösterir. İkinci simge (güneş), aktif kullanım sırasında telefonumun ne kadar dayanabileceğini gösterir. Son olarak, son simge (bir yatak), telefonumun etkin olmadığında ne kadar dayanabileceğini gösterir.

Bu sekme, telefonunuz şarj olurken, cihazınızın şarj hızı, sıcaklığı ve daha fazlası gibi canlı istatistikleri de görüntüleyebilir.



"Deşarj oluyor" sekmesi , şarj olmadığında Android pilinizin sağlığı hakkında , gücün ne kadar hızlı tükendiği ve bu kullanımla hangi uygulamaların ilişkili olduğu da dahil olmak üzere veri sağlar. Hatta telefonunuzun boşalma hızıyla ilgili istatistikler verir.

Telefonunuzun şarj verilerine geriye dönük olarak bakmak isterseniz, bunu Geçmiş sekmesi altında da yapabilirsiniz.



Belirtildiği gibi, telefonunuzun saatlerce %100 şarj olmasına izin vermeyin. Araştırmalar, şarjı %80 oranında durdurmanın Android pilinizin ömrünü artırmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Android'de pil sağlığı nasıl kontrol edilir? Telefonunuzun şarj gücünü değerlendirin Android'de pil sağlığı nasıl kontrol edilir? Telefonunuzun şarj gücünü değerlendirin Reviewed by emir on July 13, 2022 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.